Expeditie Robinson 'Strijd der Titanen' - Quotes

Quotes aflevering 5

Mick probeert het kamp te vermaken, maar niet zonder reden: 'Zolang het een groepsgebeuren is, zal ik me gedragen in de groep. Als het individueel wordt, gaat de ware Mick boven komen.'

Dat Karin de volgende is, die mag komen staat vast...toch? Melvin: 'We moeten zo de knoop doorhakken, wie de volgende persoon wordt'. Frank: 'moeten we daar niet eerst over praten?'

Douwe is nog steeds verbaasd over de vorige eilandraad: 'Het is toch vreemd, je kunt met allebei heel goed en dan stemmen ze toch op je!'

'Jaaah, dat zal een grote klap zijn geweest', aldus Jennifer die ziet dat het naambordje van Jakobien weg is gehaald.

Pieter en Ryan filosoferen over de 'verdwenen' kandidaten. Pieter: 'Ik denk niet dat er een samensmelting is, dus ik verwacht ook geen feestmaal.'
Karin krijgt bericht dat ze wordt opgehaald: "Misschien ga ik wel naar het andere kamp en komt er iemand hierheen!"

Kamp noord bedenkt vanalles wat er zou kunnen gebeuren.
Karin:
"Verzin nog eens een scenario Mick."
Waarop Mick antwoord: "ik kan het niet meer volgen, nu wordt het te ingewikkeld."

Karin is weg en laat kamp noord beduust achter.
Mick:
"Ik snap er niks van."
Fleur: "Probeer het ook maar niet te snappen, want het heeft toch geen zin."

Karin ziet Frank, Richard, Jennifer en Melvin op het eiland staan: "Ik zag een select groepje en dacht dat zit wel goed als je je daarbij mag aansluiten!"

Lydia, Fleur en Mick vinden het jammer dat Karin weg is, maar Maxime heeft er niet zoveel mee: "Hé kom, er is toch niemand dood zeg!"
Melvin heeft er zin in: "Ik zit er helemaal niet doorheen. Ik verbaas me er eigenlijk om dat mensen zo lopen te klagen."

Douwe heeft last van zijn knie: "Het voelt alsof je op glassplinters loopt met je knie, dan is het net een spijkerbed."

Douwe geeft met zijn kniepijn nu een verklaring voor zijn gedrag: "Ik loop dus niet zo veel en probeer zoveel mogelijk te liggen. Maar ja, daar heb je op een gegeven moment ook alleen maar last van."

Frank en Melvin beslissen, maar Jennifer draagt ook haar steentje bij: "We hebben het er lang over gediscussieerd en het is uiteindelijk toch Pieter geworden. Ja, fantastisch natuurlijk, goeie vent."

Douwe kan niet meedoen met de proef en dat vinden zijn kampleden niet zo erg. Pieter: "Douwe konden we missen, zeker nu hij een ontstoken knie heeft."
Er kan 1 iemand bij kamp noord niet meedoen. Fleur: "ik ben slecht in evenwicht, dus in belang van de groep is het beter als ik misschien maar wéér niet mee doe."

Lydia over de proef: "Ik was wel zeker, ik had zoiets van ´das een makkie´. Pieter is langer dan mij, dus die gaat zijn evenwicht wel verliezen."

Pieter over zijn tegenkandidaat: "Toen kwam Mick. Die stond meteen met een hele fanatiek bek, zo van ´ik ga je opvreten´. Ja goed, kom maar op!"

"Ik heb een goed evenwicht, maar ik heb bij God nog niet op zoiets als een ton gestaan, laat staan iets wat beweegt!" Aldus Mick over de proef.

Ryan is bang dat hij de proef niet meer hoeft te doen: "Ik denk we komen niet eens aan de beurt, die Pieter schopt ze er zelf allemaal van af."
"Toen Maxime, en dat is toch denk ik de beste proefdeelnemer ooit. Dus dat werd een zware...",aldus Pieter die niet weet of hij ook Maxime kan verslaan.

Veronique moet wel lachen om Maxime tijdens de proef: "Maxime stond daar te dansen, om in evenwicht te blijven."

"Ik denk, laat hem maar draaien, laat hem maar gek doen. Ik volg wel en probeer zo lang mogelijk vol te houden." Aldus Ryan die kansen ziet tegen Maxime tijdens de proef.

Dat het tussen Lydia en Maxime stroef gaat, blijkt wel weer als Lydia probeert het vuur aan te maken. Maxime: "Common' Jane, put on the fire'"

Mick lijkt Maxime te snappen: "Lydia is 18, 19 jaar, ze had mijn dochter kunnen zijn, ze is impulsief ja."

Mick kan het gedrag van Lydia wel verklaren tegenover Maxime: "Vrouwen zitten anders in nederlandse mannen hè, ze reageren ook anders. Als ik me niet vergis, heeft ze haar maanstand nu, dat heeft er allemaal mee te maken hè. Tis nog geen volle maan, dan beginnen ze allemaal te flippen."
"Ja het is nooit leuk om zo ineens iemand los te laten waar je een goeie band mee hebt", aldus Ryan na het aangekondigde vertrek van Pieter.

Ryan ziet zijn kansen gekeerd na het vertrek van Pieter: "Ik vind het jammer dat hij weg is, want dat brengt toch wel weer, whieeet, een vlijmscherp mes door het hele verhaal heen."

Na zijn gesprek met Maxime, lijkt Mick ook bijzonder begripvol tegenover Lydia, en niet zonder reden: "In expeditie robinson is al die jaren al gebleken als je slecht staat bij de dames, dan wippen ze je er uit."

Lydia tegen Mick: "jij zei gisteren, als ik eruit moet dan ga ik lekker terug naar mijn vrouwtje. Maar hij (Maxime, red.) heeft niks te missen, dus kun je zien hoe serieus hij deed neemt."
Mick's reactie: "Dat is nu het slimste wat je gezegd hebt op heel dit eiland."
Ryan bedenkt wat er is gebeurd met Pieter: "Ik denk dat pieter een proef heeft moeten doen, er in of er uit. Dat lijkt me het meest logische. Maar ja, niets is hier logisch."

Ernst Paul vraagt waar Veronique haar stem op baseert. Na enig nadenken zegt ze: "Ik heb geprobeerd om aan te voelen wat er in de groep leeft, en ik stem mijn stem daar op af."

Ernst Paul tegen Douwe nadat bekend is dat hij de expeditie moet verlaten: "Hoe voorspelbaar is deze uitslag?"
Douwe: "Tja, het zat er aan te komen."

Ernst Paul: "Wat was je dieptepunt?"
Douwe: "Die knie"
Ernst Paul: "niet toen je niet mee mocht doen met de proef?"
Douwe lachend: "ja toen baalde ik als een stekker!"

Ernst Paul: "En wat was je hoogtepunt?"
Douwe: "Nou, ik heb geen hoogtepunt gehad hier."
Ernst Paul: "was het zo erg?"
Douwe: "Ja."
Melvin over zijn keuze op Mick: "Mick is wel een beetje opvliegend, maar ik denk dat hij een goud hart heeft."

Frank verbaast zich over de keuze van Melvin: "Melvin denkt er eigenlijk wel altijd goed over na. Ik vind het eigenlijk ook absurd dat hij speciaal Mick kiest."

Mick verwacht een feestmaal na de complete samensmelting: "Gaan we nog een aperatief drinken?" Jennifer: " Een aperatief? Er is hier helemaal niks!"

Dat is een teleurstelling voor Mick: " Er is hier alleen maar water. Dat worden nog 12 zware dagen, denk ik. Maar niet voor mij.

Veronique is onthutst na de mededeling dat de samensmelting al geweest is: "Dat is een bom die inslaat en die stuitert nog een tijdje na."