ExpeditieRobinson.net Fandag 2005

 

Traditiegetrouw organiseerd Realitynet bij elke fandag een veiling! Het is een zeer gewaardeerd deel van de fandag (hoe kom je anders aan die mooooooie robinsongadgeds). Op deze pagina kan je o.a. lezen wat er allemaal onder de hamer is gegaan (en voor hoeveel)en waar het geld naartoe ging.

Wat werd er geveild?

Hieronder zie je een overzicht van alle artikelen die onder de hamer gingen van onze veilingmeesteres Esther plus de opbrengst.
Artikel
Gekocht door...
Bedrag
T-shirt Esther
T-shirt Elbert
T-shirt Marnix
T-shirt Carl
T-shirt Maxime
T-shirt Nicole
T-shirt Elbert
T-shirt Annita
T-shirt Fleur
T-shirt Marnix for Robinson
Guikie
Guikie
Marnix
Thundy
Kim Koster
Bodejos
Tjomme
Douwe D.
Laura
?
€  37,-
€  25,-
€  55,-
€  13,-
€  25,-
€  18,-
€  25,-
€   5,-
€  22,-
€  30,-
Stemkoker Johnny
Stemkoker John
Stemkoker Annita
Stemkoker Elsje
Stemkoker Esther
Stemkoker Margriet
Stormpie
Robbieazerty
Wouter W
Daisy
René
Kim
€  30,-
€  20,-
€  15,-
€  12,-
€  25,-
€  10,-
Foto's Elbert
Foto's Nicole
Compuart
Mooneyeslinda
€  25,-
€  15,-
Sleutel van de kist
Bodejos
€  22,-
Kungfu vest Tom
Poffé
€  40,-
Brief aan kamp Zuid
ruizduck
€  27,-
Poster
Vanja
€  22,-
Schelpjes in kokosnoot
René
€  20,-
Livestrong bandje Marnix
Poffé
€  20,-
Avondje uit met Douwe
Jochem (+ vrienden)
€  41,-
Urne inclusief stemmen
René
€ 210,-
48x ER-2005 bandjes (verkocht per stuk)
-
€ 240,-
Alles bij elkaar opgeteld konden we de volgende Cheque aan KiKa aanbieden:Alle mensen die iets gekocht hebben; bedankt  ::ok::  ::bravo::

Waar gaat het geld naartoe?

Omdat Marnix een deel van zijn prijzengeld aan een fonds voor kinderen met kanker gaf, besloot hij samen met Esther dat de opbrengst van de veiling zou gaan naar:


KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Sophia in Rotterdam, Willem-Alexander in Leiden, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Wilhelmina in Utrecht, Beatrix in Groningen en UMC St. Radboud in Nijmegen. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.
Doel
De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker,gericht op minder pijn, strijd, meer genezing en kwaliteit. Meer specifiek streeft KiKa naar:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).


Initiatiefnemers Frits Hirschstein en Maarten
Frits Hirschstein (Hoofd Marketing & Fondsenwerving bij NOVIB) en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker)kozen kinderoncologie om hun expertise aan te wijden. Voor KiKa werd Tom Voûte  benaderd om voorzitter te worden en Inge de Bruijn als ambassadrice. Met KiKa willen fondsen werven voor vernieuwend onderzoek op het gebied van kinderkanker. In overleg met het Koningin Wilhelmina Fonds is besloten om de zeven centra (Sophia in Rotterdam, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Willem-Alexander in Leiden, Wilhelmina in Utrecht, UMC St. Radboud in Nijmegen en Beatrix in Groningen) als begunstigden te nemen voor de opbrengsten van KiKa.


Ambassadrice Inge de Bruijn
Inge de Bruijn geniet internationale bekendheid door o.a. het winnen van drie gouden medailles en één zilveren medailletijdens de Olympische Spelen van Sidney en goud, zilver en brons in Athene. Daarmee is ze Nederlands meest succesvolste Olympische sporter. Ze heeft altijd een zwak gehad voor kinderen met kanker, iets wat zij heeft bevestigd door op het Quality of Life-gala en -veiling 2001 haar olympisch-record-badpak aan te bieden. Als ambassadrice is Inge heel nauw betrokken bij KiKa. Zij is samen met prof. dr. Tom Voûte de spreekbuis voor de stichting.
Wil jij meer weten over KiKa? Of wil je KiKa helpen? Ga dan naar de website van Kika door op het onderstaande plaatje te klikken.

Reactie's

Nadat het bedrag bekent was, stuurde onze veilingboekhoudster Mapel op 13 december 2005 een brief naar KiKa:

Citaat
Geachte heer/mevrouw,

Mijn naam is Marijke Pel en ben verbonden aan de website www.realitynet.nl. Deze website staat geheel in het teken van reality tv. Wij volgen series als Expeditie Robinson, Peking Express, Idols en Wie is de Mol op de voet. Inmiddels bestaan we bijna 4 jaar en hebben we meer dan 10.000 leden. Vaak wordt na afloop van zo’n serie een Fandag gehouden waar onze leden zich kunnen onderhouden met kandidaten uit de betreffende tv serie. Zo ook afgelopen zaterdag. Voor de tweede keer op rij hebben wij een Expeditie Robinsonfandag gehouden. Een goede gewoonte is dat tijdens deze dag een veiling wordt georganiseerd. In deze veiling worden zaken aangeboden die de kandidaten hebben gebruikt tijdens de tvserie, zoals t-shirts of zelf gemaakte drinknapjes. Dit jaar hebben wij zelfs de hand kunnen leggen op de urne, waarin alle stembriefjes tijdens de serie werden gegooid. Hij bracht maar liefst € 210,- op!!

Voor de opbrengst van de veiling kiezen wij elke keer, in samenspraak met de kandidaten, een goede bestemming. Deze keer was de wens van Marnix, de winnaar van de Expeditie, dat deze opbrengst geheel ten goede zal komen aan KiKa!!

Wij zijn dan ook erg blij dat wij u bij deze een symbolische cheque kunnen overhandigen ter waarde van € 1029,--. Wij zullen deze week dit bedrag overmaken op uw gironummer 8118 tnv Stichting KiKa.

Wij zijn er van overtuigd dat KiKa deze schenking goed zal besteden.
Met vriendelijke groeten namens alle kandidaten van Expeditie Robinson 2005, de crew, actieve leden en bezoekers van Realitynet.nl.

Meer over deze veiling vindt u op onze dochtersite www.expeditierobinson.net

Marijke Pel
Crew realitynet.nlÉén dag later ontving Mapel al gelijk een berichtje terug:

Citaat
Beste Marijke,

Wat fantastisch! En wat een prachtig bedrag. Ik had er overigens geen idee van dat er zoiets als jullie website bestaat. Leuk hoor. Hartelijk dank voor jullie bijdrage en wij zullen er inderdaad voor zorgen dat het geld goed besteed wordt.

Met vriendelijke groet,

Marijke Roskam
Stichting Kinderen Kankervrij
Postbus 325
1180 AH Amstelveen
www.kika.nl